August 14, 2011

Maaf,saya tak suka pink :)

Assalamualaikum, :D
Hari ini, saya BAKAL USTAZAH PILIHAN (ceh,ceh) mengumumkan bahawasanya saya tidak gemar warna merah jambu. <--aku ingat nak buat pengumuman raya :D (merepek.abaikan)
Kenapa? Nak tahu? Keep on reading peeps!
Semalam,sekolah aku ada buat Majlis Berbuka Puasa dan Solat Hajat. Happy gila. Berkat PMR aku tahun ni sebab ayah dan adik-adik aku datang sekali :') Thanks ayah ! Love youu ! Mana mak aku? Mak aku? Dia jadi security guard dekat rumah :) Haha, bukanlah. Mak aku penat mengemas rumah. Macam biasa,kerja aku dekat rumah ialah menyelerakkan barang-barang  rumah. Mama,terima kasihlah sebab kemaskan bilik study dan bilik tidur kitaorang. Love yaa! Dah banyak melencong. BACK TO BUSINESS!
Aku decide nak pakai baju kurung warna merah,but, baju tu kecil la (aku sedang membesar yea) Lengan baju kurung tu singkat. Cari punya cari, mama suruh pakai baju kurung warna pink. WHAT? Pink? OMG!!
Hampir berlaku pertumpahan darah antara aku dengan mama (ceh ,ayat!) Mama kata :

Mama : Pakai aje la baju pink tu,cantikkan.
Aku : OMG! Maaaa,pink laa. Tak suka tak suka~
Mama: (marah) dah tu,kenapa beli baju tu last year? No more excuse pakai aje <--salahkan aku -,-

Ok fine. salah aku sebab beli.Baju tu nampak menawan je dari luar. Takde la pink sangat.But the fact is, PINK! Aku nak isytiharkan darurat pun ada :( Wei, SUMPAH PINK-ish gila! Dah la at first mama suruh pakai dengan tudung pink memang HELL NO! Dah baju pink,takkan dari atas ke bawah pink? Akhirnya,mama surrender bila aku buat muka suci lagi innocent ni kat depan dia :) Ye la,kalau tak,serba-serbi aku pink semalam .                            
Muka aku. Sedih kan? :)
Sampai je sekolah,First thing aku buat merayap. Haha,tak de kerja. Aku pergi lobi A nak mendaftar. Lepas daftar aku menunggu. Aku dok mencari GIRLFRIEND-FOREVER-AND-EVER aku,si TAJUL-LINA. Ye la, janji nak pakai baju PINK sama macam aku. At least aku tak keseorangan berbaju PINK! Tunggu punya tunggu,dia sampai .WATAFAH? Dia pakai baju warna emas. Ceh,janji ROCK je! Menyesal aku. Then,aku jumpa kawan-kawan aku. Apa aku buat? Bergossip la :) Diaorang asyik cakap

Fara : Wei Putri, PINK kau hari ni  <--grr.janganlah tegur -,-
Yazreen : Putri pink:D
Farzana : PINKPINKPINK :D
Linda :PINK :d
Takyah la tegur baju aku :( Sedih tauu. Lepas habis je buka puasa,solat hajat dan bla,bla,bla. Aku cepat-cepat pergi ke dewan gemilang. Kenapa? Haaa,aku rembat berbiji-biji bekas yang ada air zam-zam. Bak kata ayah aku, REZEKI JANGAN DITOLAK. Kira rezeki la ni kan. Habis penuh satu beg aku dengan air zam-zam. Cikgu kat situ pun tension tengok asyik muka aku je yang ambil air tu :)  <--muka tebal :)
Wei-wei-wei,dah nak buka ni. Perut aku dah pasang lagu rock. Berbunyi-bunyi tauuu. BTW, nak kena study lebih masa hari ni sebab bangun lambat. Jangan tanya pukul berapa aku bangun hari ni. 

# Wish me luck for TRIAL ! :)

Assalamualaikum :D



2 comments:

Aku remaja said...

hahaha...terok la kau nih...bju tuh pink je...aku lg ske tgk kau jd muslimah....pink..haha

Anonymous said...

hai ini taiko gua nanti datang raya rumah lu serba pink bolehka????? salam raye dari secret.................