November 25, 2011

Nervous -,-

Assalamualaikum :D

Hi peeps! Dari tadi aku asyik membelek-belek kalander dekat bilik aku. O Mai Gooaatt! Lagi 3 hari je lagi Ujian Kecenderungan Kemasukan MRSM >.< Waaaaa! T.T  Aku rasa nervous yang amat. To be honest, aku langsung tak buat revision for Science and Mathematic. Aku sibuk yang amat cari soalan-soalan bocor UKKM dekat Internet. Ye la, Internet has everything. Betul ke? Aku tak rasa macam tu. Dah berjam-jam aku cari contoh-contoh soalan UKKM and etc. But,hampeh -,- Satu soalan pun aku tak jumpa. >.< Lagi bertambah nervouslah aku. Plus,ada sesetengah sumber mengatakan exam untuk paper Mathematics adalah ujian IQ. IQ TEST? Diaorang ni tahu-tahu je yang IQ aku ni tak cukup tinggi -,- Aku takut tahap benua Australia dah ni. Aku  pun buatlah beberapa research untuk ujian IQ ni. Ye la,aku mana pernah dengar pasal IQ test ni. By the way, IQ test ni soalan dia berbelit-belit-belit-belit sampai kau terbelit. O Maiii Gooaaatt! Lagi bertambah-tambah-tambah-tambah takut aku. Macam mana aku nak jawab? This is the first time aku rasa gelabah bila nak jawab exam. Dahlah ada 50 soalan. Dan masa yang dia bagi adalah 1 jam.


Aku rasa nak terjun bangunan je bila dapat tahu yang aku kena jawab 50 soalan math dan 50 soalan Science. Waktu aku tengah taip post ni pun tangan aku menggeletar. Nervous wei. Masa aku apply MRSM, muka aku confident je yang aku boleh jawab soalan UKKM tu dengan baik. But now? Sangat-sangat hampeh -,- Dengan takut + nervous + lack of self confidence + risau dan semua yang sewaktu dengannya. Aish,macam mana ni? Walau apa-apa pun, aku akan buat yang terbaik. Insya-ALLAH, semuanya akan berjalan dengan lancar.Amin :)Then,ada lagi 2 paper. Iaitu 50 soalan Science dan 100 soalan tentang Kepe.....(aku dah lupa harap maaf -,-)



footnote : Hope la aku boleh pass Ujian Kecenderungan Kemasukan MRSM dengan baik. Amin :) Doakan aku ye :)

p/s : Check my next post : UKKM -,- 




8 comments:

Aku remaja said...

kau buat aku takut kau tau x!!!!aku pn naik bulu rome dgr kau ckp mcm tuh!!!!

Justyn Aizad said...

Kita pun nak amik ujian ni kat Mersing esok :)
Hehe :D

Anonymous said...

salam..blh tanya?

contoh soalan math ngan science tu camner ye? blh bg tips untuk rujukan n persediaan utk minta mrsm thn depan...huhuhuh...


sila bantu sy

atie

Anonymous said...

gulp! bace ko punye entry je, jantung aq ni da mcm baru lepas pecut er -,- mampuih aq! bab cone,pyramid n the gang kuar ark?

putrinursabrinaarazak said...

reply to Anonymous (dua-dua 'Anonymous' :) )

1. Soalan math dengan science is ased on syllibus laa. Science, quite okay soalan dia. Tak de lah pecah otak sgt nak jawab. Soalan dia based on knowledge and application,roughly. Senang sangat. As for math,my dear. Tabah ye. Saya main hentam je jawab math tuu. Memang tak sempat nak jawab semua soalan. Seingat saya lah,saya cuma jawab 35/40 soalan. Haha. And 75% saya hentam. :D Soalan dia quite confusing. Kita kena fikir dalam-dalam sikit. By the way, good luck for the UKKM. :D

2. Ehh,ehhh. Jangan takut nak jawab UKKM. Watlek,wat peace jeh jawab. :D Soalan solid geometry (waktu saya jawab laaa) tak banyak sangat keluar. Dalam 2-3 soalan macam tuu. Yang banyak keluar, soalan angles (yang entuk segi tiga tuuuu) and also coordinates. Transformation pun adaa. :D Rileks-rileks. takyah debar sangat nak jawab UKKM tuu. Hentam je kalau tak tahu. :D

Anonymous said...

Tapikan kak...dapat tak masuk mrsm????

Anonymous said...

Macam susah jer.... Dah lar aq kener pegi 15 hari bulan ni....hmmm

Sabrina Razak said...

hai dik! ye,alhamdulillah. akk dapat masuk mrsm. hehe. oh ye,jangan takut2 ye. lek lek je, doa banyak2. semoga berjaya adik-adik ku sayang. :*