November 28, 2011

UKKM -,-

Assalamualaikum :D

Hi peeps! Apa khabar? Seronok celebrate Maal Hijrah semalam ? Aku langsung tak celebrate Maal Hijrah -,- Okayokay. Kalau korang sedang baca post ni,maknanya aku masih hidup lagi. Baru saja terfikir nak terjun bangunan lepas ambil Ujian Kelayakan Kemasukan MRSM.Tadi, aku ambil Ujian Kelayakan Kemasukan MRSM. Wahwah, NERVOUS gila aku -,- Mai sini,aku nak habaq, kalau korang baca my previous post,aku cakap yang Ujian Kelayakan Kemasukan MRSM ni consists of 3 papers. Okay,soalan Math dia bukan 50 soalan yea. But, 40 je. Dan masa yang diberi bukan 1 jam.But,1 jam 15 minit. Dan,soalan Math dia,mak aih, susah gila babeng. First time aku baca soalan dia,I was.. 'Watafah..?' Soalan pertama pun aku dah sangkut -,- Teruk betul. I spent about 5 minutes per question. Nak tahu tak?  Soalan Mathematics complicated gila.Kalau orang kata 'Love is complicated',aku rasa Mathematics 100 times more complicated..And yang gilanya,almost semua soalan aku tembak. -,- Ni la akibat tak study. :( Soalan dia,tak payah cerita la wei. Memang berbelit. >.< Aish,aku terasa bodoh yang amat. Kesian parents aku. Penat-penat je hantar aku dekat KPM Beranang,Semenyih semata-mata nak ambil ujian 'gila' tu. :'( Sedih wei. Aku tak jawab semua soalan pun. This time,my Maths totally sucks! Mathematics aku hancur :( Alahai,nak menangis je.


Okayokay,aku ada berita yang gembira. Soalan Science dia ada 50 soalan. Yang ni,memang senang yang amat. Dia more pada apa yang kau belajar dan  apply sains dalam kehidupan. Simple je. Tak susah macam Mathematics tu. Nak saja aku cekik orang yang create soalan Maths tu  =3= Aku sarankan,korang focus more on Maths. Soalan dia memang tak tercapai dek akal.Serious, focus more on Maths. Kalaulah Albert Einstein hidup lagi,dah lama aku tukar otak dengan dia. And the last paper,which is one of my favourite paper --> 100 Soalan Keperibadian (yeeehhhhaaaaa! aku ingat nama paper tu :) ) Soalan yang kau pejam mata pun boleh jawab :) Ada satu soalan yang aku paling suka sekali yang ditanya dalam paper ni ;

 Hero filem yang anda minati seorang yang.....
a) gigih
b) gagah
c) berkaliber
d) kacak

Dah tentu-tentu aku jawab B. For your information,waktu aku jawab soalan ni,aku asyik terfikir pasal Aaron Aziz. O Maii Goaaat! Gagah perkasa :) Okay,perasaan gatal dan miang aku dah datang :D Overall, exam ni kurang memuaskan hati aku. Ye la,Mathematics aku hancur wei. Jadi,harapan untuk ke MRSM kena kuburkan je la :(   Sorry ayah. Sorry yang amat :( Habis je exam,aku terus balik. Malas nak ingat pasal paper Maths aku. Buat sakit hati je. And,aku plan nak menangis bila balik rumah. Sengal punya soalan. Aku benci kau hidup-hidup. Bila ayah aku tengok muka aku,dia terus tanya ;

Ayah ; So,how's your exam? Boleh jawab?
Aku ; Ah? Erm,soalan Maths memang menyakitkan hati -,- But,another two papers tu,alhamdullilah,boleh jawab.
Ayah ; Bila result keluar?
Aku ; Entahlah. 

Kalau keluar pun,aku langsung tak nak tengok.Dah sah-sah teruk. Soalan Maths yang sakai! Aku benci kau hidup-hidup! >.<  Rasa nak menangis je bila ayah tanya soalan tu. Apa yang aku tengah buat sekarang? Okay,menangis sambil mengupdate blog. Tak senonoh langsung -,- Ambil UKKM sama macam ambil PMR buat kali kedua bagi aku. Malas nak fikir. Aku nak sambung menangis.


footnote: Best of luck untuk Shakif dan Lina yang bakal ambil UKKM. Make sure korang focus more on Maths. The questions is quite tricky :)Dan,banyak-banyakkan berselawat. All the best again!




3 comments:

Dunia Remaja Akip said...

thanx...insyaAllah aku akn buat yg terbaik...isk isk isk...sedih aku dgr citer kau....

Nick Hazrul said...

Sama lah kita. Soalan maths first que dah skip ! Rase kecewa giler bab mase 75 minit tu mcm tak cukup kalau compare ngan difficulty soalan tu . Doakan aq berjaya masok MRSM Pontian ye thn 2012 nnty. Terima Kasih.

Anonymous said...

Err , nak tanya . soalan math tu based on pmr questions or what ? boleh tak bagi gambaran ?